Mettler Toledon LabX-ohjelma on ratkaisu laitteiden ja niistä saatujen tulosten ja datan hallintaan. Sen avulla laboratorion work flowta saadaan sujuvammaksi sekä jouhevammaksi. LabX on ohjelma, jonka avulla voidaan kontrolloida suurinta osaa laboratorion analyyseja.

Sen avulla voidaan helposti

  • hallita laitteita, resursseja, menettelyohjeita (SOP), tehtäviä ja käyttäjiä keskitetysti
  • yhdistää saumattomasti laitedata yrityksen datanhallintajärjestelmään kuten elektroniseen laboratorio työkirjaan ELN:iin, LIMS:iin tai toiminnanohjausjärjestelmä ERP:iin yhden käyttöliittymän avulla
  • vähentää oleellisesti systeemin validointoimenpiteitä, ylläpitoa ja tukitoimenpiteitä

Katso videolta, miten LabX toimii.

 

Lääketeollisuus vaatii laitedatalta hieman enemmän. Siinä tulee hallita myös laitteiden metadataa ja se onnistuu, kun ohjelma kontrolloi ja hallitsee laitteita. Lääke- ja diagnostiikkateollisuudessa ovat Data Integrity -vaatimukset olleet jo muutaman vuoden tiedossa ja tällä hetkellä on käynnissä siirtymävaihe sen toteuttamiseseen. Ottamalla käyttöön LabX-ohjelman, saavutetaan Data Integrityn vaatimukset sekä poistetaan tietyt lääketeollisuudelle ominaiset rutiinitoimenpiteet.

  • LabX:n avulla hallitaan työvaiheita paremmin ja pidetään datanlaatu korkealla
  • varmistetaan jäljitettävyys ja datan eheys ALCOA+ -periaatteiden mukaisesti
  • mahdollistetaan e-allekirjoitukset ja audit trail -toiminnot
  • menestytään auditoinneissa nopean datan löytämisen ansiosta

Katso videolta, miten LabX mahdollistaa Data Integrity -vaatimusten mukaisen toiminnan.

 

LabX parantaa ja nopeuttaa selvästi laboratorion työn kulkua. Sen avulla voidaan suorittaa multiparametrianalyyseja (ph, johtokyky, tiheys, refraktometri, UV/VIS sekä titraus) erittäin tehokkaasti. Ohjelmiston käyttö vähentää olemattomiin mahdollisten inhimillisten virheiden vuoksi tapahtuvat väärin kirjaamiset, laskennat sekä tulosten arvioinnit. LabX:n avulla voidaan luopua kokonaan Excel-taulukoista. Rutiinitoimintoja, kuten kuiva-ainemääritys uunilla (Loss on drying) tai seula-analyysi, voidaan tehdä jouhevasti. Alla olevissa vidoissa lisätietoja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä gwb@gwb.fi