GWB:n slogan ”Ratkaisujen tekijä” pitää edelleen paikkansa. Olemme jälleen koonneet monipuolisen laitevalikoiman – tule siis tutustumaan tarjoamiimme ratkaisuihin. 

Näytteenkäsittely ja -jakaminen on kaiken analytiikan perusta. Esittelemme uutuutena Retshin MM500-kuulamyllyn ja ZM300-roottorimyllyn. Kuivaushäviöanalyysissa käytetään mm. Memmert lämpökaappia. Näytteen konsentrointia varten esittelemme Büchin R300-pyöröhaihduttimen, jossa on vaahdon tunnistus. Sen avulla saadaan automatisoitua haihdutusta ja vapautettua resursseja. Sigman sentrifuugin avulla saadaan näyteliuokset nopeasti ja tehokkaasti kirkkaaksi. Uutuutena on g-lock, joka lukitsee roottorin kannen automaattisesti. 

Lean Lab ja automaatio ovat messuilla teemanamme. Näytämme miten punnitukset ja analyysit, sekä niistä saatu data saadaan hallintaan helposti ilman, että laadusta tingitään. Analyysit saadaan tehtyä Data integrityn mukaisesti. Näytämme, miten kuiva-ainemääritys tehdään automaattisesti ”omalla murteella”. Lisäksi punnitusdata tai analyysitulos saadaan lähetettyä LIMS:iin. Näytämme myös, miten tulokset pH-mittarilta, vaa’alta, titraattorilta ja UV-spektrofotometriltä saadaan samaan järjestelmään. 

Mettler Toledo on kehittänyt vaakoja uudelle tasolle – vaaka ei ole enää vain vaaka, vaan analyysilaite, jolla voidaan tehdä menetelmiä rutiinipunnituksille. 

Uutuus: Mettler Toledon nesteannostuslaitteen, EasyDose:n avulla saadaan annosteltua nestettä helposti ja tarkasti. Lisäksi löytyy sovellus tarkan liuosväkevyyden valmistamiseksi vaa’an avulla.

GWB on vuoden 2019 alusta alkaen edustanut Suomessa SLEE:n laadukkaita Saksassa valmistettuja mikrotomeja ja näytteenvalmistustuotteita. Tervetuloa tutustumaan uutuuksiimme SLEE:n liukumikrotomiin ja rotaatiomikrotomiin osastollamme!

Osastoltamme löytyy myös laaja valikoima Nikonin mikroskooppeja, niin materiaalitutkimukseen, kuin biologisten näytteidenkin tutkimiseen.

Kemialliseen analytiikkaan liittyen esittelemme Büchin ohjelmoitavan K-360 Kjeldahl-tislaimen ja K-439 haihdutusyksikön. Tislaimeen on mahdollista liittää Mettler Toledon titraattori lisäämään automaatiota. Elementarin Rapid-sarjan analysaattori edustaa nykyistä CHNS-analytiikkaa.

Mikroaaltomärkäpoltossa uutuutena esittelemme Milestonen EthosUP EasyTemp -laitteiston, jossa lämpötilamittaus on toteutettu täydellisesti infrapunamenetelmällä. Mukana on myös jo käsitteeksi mikroaaltomärkäpoltossa noussut UltraWave. Vieraana on Milestonen asiantuntija Valerio Rindone.

Micromeriticsin 3Flex-analysaattorilla voidaan mitata ominaispinta-alaa ja huokostilavuutta jopa mikrohuokostasolla. Laitteistolla voidaan tutkia myös katalyyttien metallidispersiota. AccuPyc edustaa tiheysmittauksissa käytettävää kaasupyknometria. Vieraana on Micromeriticsin asiantuntija Steve Coulson.

Esittelemme myös kompaktin Rigakun NEX DE energiadispersiivisen röntgenfluoressenssilaitteiston (EDXRF). Tervetuloa osastollemme 2 f 51!