Titraus T5Titraus on perusanalyysi ja käytössä monipuolisesti teollisuuden laadunvalvonnassa ja tuotannon ohjauksessa sekä tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Myös tutkimus yliopistoissa ja oppilaitoksissa sekä tutkimuslaitoksissa käytetään titraattoria hyvin paljon. Itse laitteita on perus happo-emästitrauksesta monimutkaisiin multiparametrianalyysein. Kaikissa sovelluksissa mittaus perustuu laitteen annosteleman titrantin kulutuksen mittaamiseen sekä elektrodin toimintaan. Usein analyysit ovat kriittisiä ja tärkeitä tuotannon säätämisessä ja seuraamisessa sekä itse tuotteen vapauttamisessa myyntiin. Sen vuoksi tulee laitekokonaisuuden toimia saumattomasti ja luotettavasti. Sen varmistamiseksi tulee itse laitetta huoltaa ja pitää kunnossa sekä käyttäjän tietää ja tuntea laite ja analytiikka 

  • Byretti (tiivisteet ja lasisylinteri) tulee olla kunnossa, mikä voidaan osoittaa GWB-huollon tekemällä kalibroinnilla 
  • Laitteen annostus tulee olla oikea, mikä varmistetaan vuosittaisella huolto- ja kalibrointitoiminnalla 
  • Elektrodi tulee olla analyysiin soveltuva ja sopiva ja se tulee virittää säännöllisesti. GWB auttaa oikean elektrodin valinnassa sekä kouluttaa peruskäyttöön säännöllisillä webinaareilla. 

Tänä päivänä myös titrauksen digitalisaatio tulee tärkeäksi osaksi analyysia. Mettler Toledon titraattorit voidaan liittää LabX-ohjelmaan, mikä Titraus Terminaalimahdollistaa analyysien tallentamisen kokonaisuudessaan. Lisäksi tulokset saadaan liitettyä automaattisesti esim. LIMS-järjestelmän, mikä nopeuttaa analyysien läpivientiä ja vähentää oleellisesti mahdollisia kirjaamisvirheitä. Lisäksi ongelmatilanteiden (OOS) hallinta (ongelmaselvitys) on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, kun raaka-data on tallessa ja helposti uudelleen analysoitavissa. 

LabX-ohjelman käyttöönottamiselle on myös muita ainutlaatuisia hyötyjä: 

Siihen voidaan liittää jopa 60 kpl muita laitetta titraattorin lisäksi kuten vaaka, UV/VIS-spektrofotometri, KF-titraattori, pH-mittari, johtokykymittarTitraus T5 autosamplerii, ioniselektiivinen mittari, sulamispistemittari, kiehumispistemittari, tiheyden määrityslaite sekä refraktometri. Kuten näkyy, saadaan suurin osa laboratoriolaitteista ja niiden datasta helposti hallintaan (ks. video alla).   

Mettler Toledo T-sarjan titraattorit ovat laajennettavissa monipuolisesti tarpeiden mukaan. Kun näytteitä on enemmän kuin kolme, on hyvä arvioida näytteenvaihtajan käyttöä, koska sen käyttö vapauttaa resursseja. Titrauksessa helppo ottaa käyttöön Lean Lab –toimintoja ja tehdä analyyseista entistä jouhevampia. Näytteenvaihtajiin saadaan useita kymmeniä näytteitä sekä jopa näytteen lämmitystä. Lisäksi johtokyvyn mittauksessa kansien käyttö on tärkeää, jotta ilmasta ei liukene hiilidioksidia ja tulos vääristy. Lisäksi titrattoriin voidaan liittää sekä volumetrinen että kulometrinen KF-titraus. 

Erilaiset sovellukset ovat mahdollisia monipuolisten elektrodien ja sensorien ansiosta mm. Fototrodin käyttö mahdollistaa kompleksometrisen mittauksen. Voit tilata meiltä erilaisia sovelluskirjasia, joista löytyy valmiita menetelmiä yli 700 kappaletta. Titraus Inmotion Pro

Katso alla olevien linkkien takana olevia videoita 

New Excellence Titrators Featuring One Click™ Titration

How can I speed up my lab analyses with LabX software?

Simultaneous Titration - Automated Workflow with LabX

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.