Veden tai kosteuden määrän analysointi tai kuiva-ainepitoisuus ovat hyvin tavallisia menetelmiSmartCal HX204 sachet hand 06 2016 Internet 45574ä kaikkialla teollisuudessa. Tavallisimmat menetelmät ovat kuivaus uunimenetelmällä, pika-analyysi halogeenkuivaimella tai veden pitoisuus KF-titraattorilla.  Käytetty menetelmä riippuu itse tutkittavasta aineesta tai näytteestä, sen ominaisuuksista ja määrästä, tarvittavasta tarkkuudesta sekä siitä kuinka nopeasti tulosta tarvitaan. 

 Koska itse analyysi on usein erittäin tärkeä ja tuloksen tulee olla oikeellinen ja luotettava, on myös itse laitteiden olla kunnossa. Käytettävät analyysilaitteet (vaaka ja uuni, halogeenikuivain ja KF-titraattori) tulisi huoltaa ja kalibroida säännöllisestiMitä jos kalibrointia suorittava huoltohenkilö ilmoittaa laitteen olevan viallinen eikä täytä kalibroinnin vaatimuksia. Se asettaa epäilyksen alle kaikkia ennen kalibrointia suoritettuja analyyseja. Ovatko tulokset olleet oikein? Missä vaiheessa laite ei ole toiminut oikein? Kuinka monta analyysia tulee arvioida uudelleen?  Vaa’at viritetään päivittäin ja tarkastetaan punnuksilla vähintään kerran viikossa. KF-titraatorilla käytetään vesistandardia säännöllisesti. Mutta miten on halogeenikuivaimen laita? 

Helppo ja nopea tapa tarkastaa ja osoittaa halogeenikuivaimen toimivuus on käyttää Mettler Toledon SmartCal-rakeita. Rakeet sisältävät tietyn kosteuspitoisuuden, joka analysoidaan halogeenikuivaimella halutussa lämpötilassa. Huomioiden tilassa olevan lämpötilan ja ilmanpaineen, antaa laite tuloksen, jota verrataan vaatimuksiin. Laite tallentaa tuloksen muistiin ja tulosten seurannasta voidaan seurata trendiä ja havaintaan helposti mahdollinen muutos. SmartCal:ia voidaan käyttää minkä tahansa laitteen kanssa. Trendiseuranta onnistuu parhaiten Mettler Toledo HC103, HS153 tai HX204 halogeenikuivaimilla.  

SmartCal-rakeita on 12 tai 24 pussin laatikoissa ja niitä on saatavilla eräkohtaisella sertifikaatilla tai ilman. Kerromme mielellämme lisää ratkaisusta, kysy Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Katso video täältä

 

 SmartCal-tuotteet:

SmartCal HS HS controlchart Internet 19171

 cSmartCal, set of 24: 30005791, sisältää analyysitodistuksen 

cSmartCal, set of 12: 30005793, sisältää analyysitodistuksen 

SmartCal, set of 24: 30005790  

SmartCal, set of 12: 30005792 

StarterPac  cSmartCal: 30005918, sisältää analyysitodistuksen sekä lämpö- ja ilmanpainemittarin 

StarterPac  SmartCal: 30005917, sisältää lämpö- ja ilmanpainemittarin