Yksi ratkaisu vaikeiden näytteiden jauhamiseen on kryojauhatuskuivajäällä jäädytetyn näytteen jauhaGM200 cryominen. 

Kuivajään käyttäminen jauhatuksessa on nyt mahdollista GM200 veitsimyllyllä käyttämällä kryokittiä. Siinä on täysin metallinen veitsi ja ruostumattomasta teräksestä tehty astia. Veitsi on tarkoitettu juuri kryojauhatukseen ja siinä on neljä terää liitettynä teräksiseen runkoon. Se kestää paremmin jäätyneeseen näytteeseen kohdistuvia iskuja. Käytetty kuivajää alkaa jauhatuksen aikana haihtumaan ja muodostuva hiilidioiksi vapautuu erikoiskannen pienistä reistä.

Resepti suklaan homogenisoinnista

Suklaa on rasvaista ja tahmeaa ja saattaa sisältää esimerkiksi pähkinöitä. Käytännössä suklaalevy paloitellaan 20 – 50 mm palasiksi ja sekoitetaan kuivajään kanssa suhteessa 1:2. Seos kaadetaan kryoastiaan muutama minuutti jäähdytyksen jälkeen. Itse hienonnuksessa jauhetaan ensin 10 sekuntia taaksepäin (2000rpm), jolloin terän takaosa vasaroi palasia. Sen jälkeen 30 sekuntia 10000 rpm normaalisti. Näyte pulverisoituu alle 0,5 mm jauheeksi 40 sekunnissa.