Restch ZM300 mylly front open rightYli 20 000 laitetta ja niiden käyttäjää ei voi olla väärässä. Uusi ZM300 ultra sentrifugaalimylly on luokkansa tehokkain mylly suuren nopeuden, erinomainen suorituskyvyn, joustavuuden, käyttäjäystävällisyyden ja kestävyyden ansiosta. 

RETSCH kehitti ensimmäisen Ultra Centrifugal Mill ZM 1:n 50 vuotta sitten. Tehokas Ultra Centrifugal Mill ZM 300 tarjoaa maksimaalinen jauhatustehon sekä käyttäjän mukavuuden ja turvallisuuden. 

Entistä hienompaa ja entistä enemmän näytettä 

Ultra Centrifugal Mill ZM 300:ta käytetään pehmeiden, keskikovien, hauraiden ja kuituisien materiaalien hienontamiseen. Jauhatus perustuu iskuun ja leikkaukseen, kun vaakasuuntaan pyörivä roottori hienontaa näytteen seulaa vasten. Suurin syöttökoko on 10 mm. Suurimmalla nopeudella voidaan saavuttaa jopa 40 μm (d90)  loppuhienous materiaalista riippuen. ZM 300:n kierrosnopeus vaihtelee välillä 6 000 - 23 000 min-1, mikä on melkein 30 % enemmän edeltäjään ZM200:een verrattuna. Lisäksi lopullisessa partikkelikoossa voidaan päästä jopa 20 % hienompaan lopputulokseen.  

Parannettu toistettavuus varmistaa entistä laadukkaampaa analytiikkaa 

Jauhamisprosesseissa syntyy aina lämpöä ja se riippuu hyvin paljon näytteestä ja jauhatusparametreista. ZM300:lla käytetään ns. Distance seulaa, jonka ansiosta jauhatusvoimat ovat vähäisempiä kuin tavallista seulaa käytettäessä. Syklonin käyttö estää näytteen lämpötilan nousua jäähdyttävän ilmavirran avulla. Erittäin lämpöherkillä näytteillä em asiat eivät auta. Sen vuoksi uudessa ZM300 laitteessa on kammiossa on lämpötila-anturi, joka kertoo käyttäjälle jatkuvasti näytteen lämpötilan. Sen ansiosta käyttäjä pystyy reagoimaan jauhatusprosessiin ja parannetaan jauhatuksen toistettavuutta. 

Kätevä käyttää ja helppo puhdistaa  

Suuri kosketusnäyttö, jossa on kiertonuppi, mahdollistaa kätevän parametrien asettamisen. Jos automaattinen syöttöjärjestelmä DR 100 on kytketty, voidaan syöttönopeutta ohjata myös näytön kautta.  

Kaikki myllyn pinnat, erityisesti kannen sisällä, ovat sileitä ja ilman hankalia kulmia, joihin näytemateriaali voi tarttua. Näin vähennetään selkeästi ristikontaminaatiota. Uusi ZM300 on hieman matalempi kuin edeltäjä ZM200, mikä tekee sen käytöstä entistä mukavampaa. 

Kryogeeninen jauhaminenRestch ZM300 mylly front open

Lämpöherkille näytteille kuten muovipelletit suositellaan ns. kryojauhatusta. Siinä alennetaan näytteen lämpötilaa ja muutetaan sen ominaisuuksia sellaisiksi, että jauhaminen onnistuu ilman sulamista. Kryojauhatuksessa voidaan käyttää joko kuivajäätä tai nestemäistä typpeä. Kuivajäätäsekoitataan näytteeseen suhteessa 1:2. Nestetypen käytössä tulee olla erityisen varovainen. Näyte jäähdytetään nestetypessä ja lusikoidaan myllyyn. Alle 1 mm näyte on helpompi jäähdyttää kuivajäällä kuin kalastaa sitä nestetyppikylvystä.

Runsaasti mahdollisuuksia erilaisille näytteille 

ZM300 voidaan varustaa erilaisilla osilla riippuen näytemateriaaliasta, minkä ansiosta sen hankinta on järkevää. Laitteessa voidaa käyttää 6-, 12- tai 24- hampaista roottoria näytteestä riippuen. Lisäksi seuloja on monen kokoisilla reiillä sekä Distance että vahvistetuilla seuloilla. Erikokoisila kasetteja voidaan käyttää riippuen näytemäärän suuruudesta. Syklonin ja näytteensyöttäjän avulla tehdään seulontaprosessista entistä helpompaa ja tehokkaampaa. 

Kysy lisää Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Retsch tuote-esite